HISTORIE


foto Jos Westdijk

De Big Band Barendrecht bestaat feitelijk al sinds 2001 en heette ooit Oonlietoedeeband. Zij is voor die “ene dag” opgericht ter gelegenheid van het 80-jarig bestaansfeest van de Harmonievereniging Barendrecht. De band had zo’n succes, dat zij die avond al direct werd gecontracteerd voor volgende optredens. Zij bleef dan ook enige jaren met succes optreden bij evenementen en bij festivals zowel locaal, als in de regio.

In mei 2008 heeft de big band een enthousiaste nieuwe start gemaakt met het aantrekken van een professionele coach en dirigent. De band heeft toen ook een goede ontwikkeling doorgemaakt en is de naam veranderd in Big Band Barendrecht [BBB].

Zij namen ook met succes deel aan het Festival North Sea Round Town in Rotterdam ter gelegenheid van het North Sea Jazz Festival! Tevens namen zij deel aan de jaarlijkse Big Band Battle Dordrecht, Podium Papendrecht, waar vooral de ritme sectie een hoge jurywaardering kreeg. De bezetting bestaat uit de bekende big band bezetting: een uitgebreide saxsectie, een trombone sectie en een trompetsectie en´n uitgebreide en lekker swingende ritmesectie. Zij spelen veel jazz en big band muziek, zoals de originele arrangementen en bewerkingen van de toparrangeurs van Count Basie en andere grote namen uit de jazz en big band wereld. De Big Band Barendrecht betrekt haar leden uit de gehele regio Rijnmond, zowel uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, ‘Hellevoetsluis als uit de Hoeksche Waard.

De Big Band Barendrecht behoort tot een der vele orkesten en ensembles van de dynamische en meer dan driehonderd leden tellende Harmonievereniging Barendrecht. Koninklijke Harmonievereniging Barendrecht bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar!


Powered by WordPress