NIEUWS


BIG BAND BARENDRECHT TRAD OP BIJ VETERANENDAG 2017

Het was een prachtige dag voor een grootse gebeurtenis als de Veteranendag. Op het plein voor het gemeentehuis van Barendrecht waren allerlei activiteiten, met bijvoorbeeld veel legervoertuigen en een klimwand voor de jeugd. Een groep doedelzak spelers bracht een voorstelling die geheel refereerde aan de oorlog. Zo heeft Big Band Barendrecht een programma gemaakt met zo veel mogelijk muziek uit de jaren 40-45. De legertent waar de band in speelde was eigenlijk niet nodig bij dit weer, maar verhoogde wel de temperatuur aanmerkelijk. De belangstelling vanuit het publiek was goed en er werd ook een verzoeknummer (‘In The Mood’, zie foto) gevraagd en door de BBB gespeeld.

BIG BAND BARENDRECHT TRAD OP BIJ DOORKOMST ROPARUN

Op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, trad Big Band Barendrecht op, afwisselend met het Meezingkoor, bij de doorkomst van de Roparun vanaf 11:30 uur in de Dorpsstraat te Barendrecht. Met enthousiasme stak de band met zangeres Karin Kasius en zanger Wim Husmann onder leiding van Michiel de Boer de lopers en de fietsers uit Hamburg en Parijs een hart onder de riem. Big Band Barendrecht was om 12:45 uur en om 14:45 uur aan zet. Dit keer was het voor zowel de Roparunners als voor de muzikanten een prima dag waarbij het zonnetje geregeld scheen. Enkel de stevige wind was lastig i.v.m. de bladmuziek, want we hadden er voor gekozen zonder tent te spelen. Er was gelukkig redelijk wat belangstelling voor de Roparun en dus ook voor de Big Band. Het is elk jaar weer een fantastisch feest.

Ieder jaar steunen het Meezingkoor en de Big Band Barendrecht op eigen initiatief en met veel plezier de deelnemers van de Roparun en daarmee het goede doel.


BIG BAND BARENDRECHT TRAD 25 MAART OP BIJ MUZIEK CENTRAAL.

Muziek Centraal 2017

Muziek Centraal 2017

Ook dit jaar werd Muziek Centraal, de jaarlijkse manifestatie van Harmonievereniging Barendrecht, in Theater ‘Het Kruispunt’ afgesloten met een optreden van Big Band Barendrecht. Op deze dag traden onder andere ongeveer 70 jeugdleden van de vereniging op met het muziektheaterstuk ‘De Vuilnisboot’. Dit stuk is onder leiding van verschillende docenten en dirigenten in drie maanden ingestudeerd. Bijna 2000 mensen hebben dit jaar Muziek Centraal bezocht. Een geweldig succes!
Het optreden van Big Band Barendrecht met zang van Karin Kasius en Wim Husmann en onder leiding van Michiel de Boer vond plaats op het kleine podium en de overloop daarboven op de nieuwe piramide in de hal van het theater. De band was door het ruimtegebrek noodzakelijkerwijs in tweeën gesplitst: een experiment, maar zeer geslaagd. Het enige minpunt is dat het podium niet op het publiek gericht is, maar op de toiletten en de hoofdingang van het theater. Het publiek, moe van de lange dag, reageerde desondanks enthousiast. De Big Band speelde een groot aantal nummers die recent aan het repertoire toegevoegd zijn.


OOK DIT JAAR IS BIG BAND BARENDRECHT GOED BEZIG

Big Band Barendrecht verkeert in de gelukkige omstandigheid dat de bezetting dit jaar (2017) goed op orde is. Er wordt door iedereen hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit op alle fronten en stap voor stap wordt het repertoire uitgebreid. Daarnaast staan er weer wat interessante optredens op de lijst: op 25 maart Muziek Centraal in Het Kruispunt, 25 mei de doorkomst van de Roparun in de Dorpsstraat, op 10 juni de Veteranandag voor het gemeentehuis en 16 juni Movie Meets Music (filmconcert) in Het Kruispunt (zie: AGENDA). Inmiddels is ook de geluidsinstallatie op vele punten vernieuwd, dus we zullen zeker gehoord kunnen worden.OPTREDEN VAN BIG BAND BARENDRECHT OP 19 MAART BIJ MUZIEK CENTRAAL.

Muziek Centraal, de jaarlijkse manifestatie van Harmonievereniging Barendrecht op 19 maart in Theater ‘Het Kruispunt’, werd opnieuw afgesloten door Big Band Barendrecht. Het enthousiaste optreden van de band met vocalisten Karin Kasius en Wim Husmann werd zeer goed ontvangen door het publiek. Het orkest stond onder de zeer inspirerende leiding van inval-dirigent Ruud Bergamin. De trombone sectie was uitgebreid met enkele trombonisten en de ritme sectie werd door een inval-drummer gecompleteerd. De Big Band speelde muzieknummers uit het eigen repertoire, dat deels door onze trombonist Floris Yperlaan gearrangeerd was. Zie de foto’s onder het desbetreffende menu.

BIG BAND BARENDRECHT LUISTERDE 14 NOVEMBER 2015 HET 80-JARIG JUBILEUM VAN RAV SCALA OP

Op 14 november 1935 richtten vijf accordeonspelers de vereniging Coney Island Boys op. In 1950 werd de naam van deze vereniging veranderd in Rotterdamse Accordeon Vereniging Scala. Zaterdag 14 november 2015 bestond deze vereniging dus 80 jaar en dat werd met een groots feest gevierd. Big Band Barendrecht was daarbij uitgenodigd om naast Scala een muzikale bijdrage te leveren. De festiviteiten begonnen in de middag met een uitgebreid, heerlijk en voedzaam buffet waaraan ook de muzikanten van de big band mochten deelnemen. Vanaf 19:30 uur ging het feest verder in een volledig uitverkocht theater Islemunda in Rotterdam met een uitstekend georganiseerd en gevarieerd programma. Orkesten van Scala, onder leiding van Yvonne Spil-van Horik, traden afwisselend met de bigband op. Achter het orkest werden tijdens de uitvoeringen van Scala zorgvuldig uitgezochte videobeelden getoond, die bij voorbeeld bij de Medley van de Star Sisters perfect synchroon met de uitgevoerde muziek liepen. Het geluid en de perfecte podiumorganisatie van de hele avond was in handen van Bert van Rietschoten van de big band.

Big Band Barendrecht, onder leiding van Michiel de Boer, bracht een scala aan nummers van oude jazz tot latin en pop, met zang van zangeres Karin Kasius en zanger Wim Husmann. Aan het eind van de avond werd het feest afgesloten met een speciaal door trombonist Floris Yperlaan van de big band gearrangeerde versie van Eve Of The War van Jeff Wayne. Daarbij speelde R.A.V. Scala samen met de bigband dit overweldigende nummer, waarbij het publiek volledig uit zijn dak ging en een staande ovatie het gevolg was. Al met al een zeer bijzonder en geslaagd feest!


BIG BAND BARENDRECHT TRAD OP 7 OKTOBER 2015 IN ENERGIEHUIS TE DORDRECHT

Big Band Barendrecht speelde op woensdag 7 oktober om 20.00 uur in zaal Ketel 1 van het Energiehuis in Dordrecht. Dit concert is één van de vijf dubbelconcerten in het kader van ToBe in Concert. Vóór de pauze speelde een amateurorkest en na de pauze een band van profi’s. Zo speelde op 7 oktober na de Big Band Barendrecht de zesmans formatie Lenya pop- en folkmuziek.


BIG BAND BARENDRECHT TRAD 13 JUNI 2015 OP BIJ KUNSTMARKT

Op zaterdag 13 juni 2015 trad Big Band Barendrecht op bij de 30ste editie van de Barendrechtse kunstmarkt. De kunstmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement waar Barendrechtse kunstenaars op het gemeentehuisplein en in het gemeentehuis hun kunst tentoonstellen. Big Band Barendrecht luisterde voor de tweede keer deze kunstmarkt op, deze keer buiten en, gezien het redelijke weer, zonder tent. Onder leiding van onze trombonist Floris Yperlaan werden vele bekende swing en jazznummers met of zonder zang van Karin Kasius en Wim Husmann ten gehore gebracht. De ritmesectie werd dit keer ondersteund door pianist Jan Rietman. De organisatoren René Baan en Jo Polak hadden er weer een fantastisch evenement van gemaakt.

Zie menutab FOTO’S voor afbeeldingen van dit optreden.


OPTREDEN VAN BIG BAND BARENDRECHT OP 5 MEI BIJ VIER5MEI.

Goed voorbereid met een speciaal repertoire, afgestemd op het bevrijdingsfeest en zelfs twee eigen arrangementen kwam Big Band Barendrecht op het plein voor het gemeentehuis aan. Een prachtig podium, met een heel uitgebreide geluidsinstallatie, zorgvuldig opgebouwd door een gigantische crew en veel publiek, twee beroeps trombonisten erbij: alles voor elkaar. Na het optreden van een show corps uit Sneek, de toespraak van de burgemeester en het aanbieden van het vuur door lopers van de Roparun, was Big Band Barendrecht aan de beurt. We begonnen met twee instrumentale nummers en toen brak het noodweer los. De organisatie van het evenement lastte toen de rest van het programma af en adviseerde de toeschouwers een goed heenkomen te zoeken. De Big Band moest alles halsoverkop opruimen en onze prachtig uitgedoste zangeres en onze zanger konden weer terug naar huis zonder een noot gezongen te hebben. Helaas, volgende keer beter.

OPTREDEN VAN BIG BAND BARENDRECHT OP 21 MAART BIJ MUZIEK CENTRAAL.

Muziek Centraal, de grote manifestatie van Harmonievereniging Barendrecht op 21 maart in Theater ‘Het Kruispunt’, werd afgesloten door Big Band Barendrecht. Het enthousiaste optreden van de band met vocalisten Karin Kasius en Wim Husmann werd zeer goed ontvangen door het publiek. Het publiek zong en klapte mee en op verzoek vond dan ook nog een korte toegift plaats. Voor het publiek had dit optreden nog best een tijdje door mogen gaan. Dirigent Michiel de Boer had de muzikale leiding.

BIG BAND BARENDRECHT TRAD 11 OKTOBER OP TIJDENS DE DIABEATITRUN.

Halverwege de Diabeatitrun, tussen Rotterdam en Amsterdam, blies Big Band Barendrecht, namens de Harmonievereniging Barendrecht, de lopers nieuwe energie in voor het tweede deel van de loop. Het concert vond plaats in de aula van het Scala College, Diamantweg 31 te Alphen a/d Rijn, tijdens de lunch van 12:00 uur tot 14:30 uur, met zang van Karin Kasius en Wim Husmann, onder leiding van Michiel de Boer. De Diabeatitrun is een sportieve en fondsenwervende uitdaging die aangegaan wordt ten bate van het Diabetes Fonds, dus voor zeker een miljoen Nederlanders met diabetes. Zie ook www.diabeatitrun.nl

BIG BAND BARENDRECHT LUISTERDE JUBILEUM VOEDSELBANK OP

Afgelopen 6 september gaf Big Band Barendrecht een concert van 15:45 tot ca. 20:00 uur tijdens het jubileum van de Voedselbank in Barendrecht in de aula van Focus Beroepsacademie, Botter 135, Barendrecht. Het was een gezellige middag en avond speciaal voor de medewerkers en vrijwilligers van de Voedselban met tussendoor toespraken en heerlijk voedsel!


BIG BAND BARENDRECHT TRAD OP BIJ “LENTE EVENT“


Op zaterdagavond 22 maart 2014 in Theater “Het Kruispunt” vanaf 22:00 tot 23:15 uur als slot van een grote muzikale manifestatie van de Harmonievereniging Barendrecht. Daar kon u ook onze zangeres Karin Kasius beluisteren. Als gewoonlijk was dit een swingend optreden waar bezoekers er lustig op los dansten. Orkestleider Michiel de Boer leidde de band op zijn voortreffelijke wijze en praatte de nummers op een boeiende manier aan elkaar. Ook was Big band Barendrecht aanwezig met een aantrekkelijke stand om zich te presenteren.


SUCCESVOL CONCERT BIG BAND BARENDRECHT IN CONCERTREEKS TO BE

Voor de opening van de Concertreeks “To Be in Concert“ op vrijdagavond 15 november in Theater het Plein in Ridderkerk was Big Band Barendrecht uitgenodigd als een van de drie Big Bands die deze avond optraden. Zij openden deze avond en concerteerden in hun volledige bezetting: vier trompettisten, vier trombonisten, acht saxen en de ritmesectie, met drummer, pianist, gitarist en contrabassist Tom Wigmore. Hij presenteerde en had deze avond de leiding van het orkest. Het optreden bleek een groot succes door het vele belangstellende publiek dat was geko

BBB bij To Be Concert Ridderkerk

men. Onze zangeres Karin Kasius zong als jonge moeder overtuigend “Proud Mary” en “Big Spender“. Onze zanger Zoltan Ranti bracht “Fly me to the moon“ en “New York New York“ tot leven. Met het prachtige nummer “Malaguena” lieten de orkestleden samen goed horen hoe zij gegroeid zijn. In “Basin Street Blues” konden vier solisten in improvisatiesolo’s hun muzikaliteit manifesteren. Het orkest kwam als collectief heel goed tot zijn recht in de instrumentele nummers “Hay Burner” en “How deep is your love”. Het publiek was enthousiast

Na dit concert traden op Swing Express uit Dordrecht en de professionele “Stage Custom Band”. Ook zij lieten horen hoe mooi jazz en big band muziek kunnen klinken Er werd door het publiek volop en gezellig gedanst op de tonen en de zang van dit laatste orkest.

Zaterdag 16 november vanaf 10.00 u tot 16.30 u hebben drie professionele musici van het bekende Metropole Orkest al deze muzikanten en vele andere zeer interessante workshops gegeven over Soleren, Improviseren en Samenspelen in een Big Band. In een succesvolle presentatie werd deze workshopdag op saxofoon trompet en trombone afgesloten door enige door 50 tal muzikanten uitgevoerde composities. Het publiek genoot en applaudisseerde volop voor deze grootse muzikale prestaties.


Michiel de Boer, foto: Laurens van Egdom


BIG BAND BARENDRECHT GAF BENEFIETCONCERT BIJ VIJF JAAR STICHTING PRESENT

De festiviteiten, georganiseerd door de Lions IJsselmonde, ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Stichting Present Barendrecht werden opgeluisterd door de Big Band Barendrecht. Die gaf een benefietconcert vooraf, tijdens en na afloop van deze viering op vrijdagavond 20 september in de aula van Calvijn Groene Hart. Jazzy en swingende en easy listening music enthousiasmeerden de bezoekers van dit festijn en brachten hen in de juiste stemming. Dit was de bijdrage aan dit leuke feest, die de Harmonievereniging gaarne verzorgde en financierde in het kader van representatieve maatschappelijk belangrijke projecten, met de muziek van haar Big Band leden. Ballads en standards maar ook het huidig nieuwe repertoire vormden de muzikale inspiratie. De Big Band Barendrecht maakt een flinke progressie door onder leiding van onze professionele dirigent Michiel de Boer, bij dit optreden vervangen door dirigent Marnix Coster. In de vertolking van alle geproduceerde muziekstukken is dit duidelijk te beluisteren. Onze Karin Kasius manifesteerde zich als sterke vocaliste in een aantal hedendaagse zangnummers en zong daarbij de sterren van de hemel!

JAZZ & BIG BAND MUZIEK BELEVEN OVERAL HOGE PUBLIEKSWAARDERING!

Waar Jazz- en Big Band Muziek ten gehore wordt gebracht krijgt het een hoge publiekswaardering zo blijkt in de praktijk. Ook bij het North Sea Jazz Festival in 2011 zijn de optredens van verscheidene Big Bands niet weg te denken, evenals bij het eerder gehouden North Sea Around Town. Jazz blijft vernieuwen! Een Big Band, bestaande uit alleen zeer jonge talenten, had in het voorprogramma veel succes! Nu concerteert ook de zeer goed spelende WDR Big Band bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op Donderdagavond 29 september met op 28 september het New Cool Collective!


FILOSOFIE & ONDERSCHEIDEND BBB-REPERTOIRE:

De filosofie van ons dynamische BBB-repertoire, dat steeds verder uitbreidt, is door ons en onze dirigent Michiel de Boer bewust gekozen. Wij willen ons onderscheiden. Wij willen het luisterend publiek muzikaal verrassen door spannende jazz- en big band muziek, waardoor dit repertoire ieder kan blijven boeien. De creatieve composities en prachtige arrangementen van o.a. Sammy Nestico, Count Basie en Herbie Hancock vragen veel vaardigheid van onze instrumentalisten. Onze muzikanten komen uit een zeer ruime regio: Vlaardingen – Capelle a/d IJssel – Hellevoetsluis.Powered by WordPress